Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/a/a/a/kimovi.com/httpd.www/wp-content/plugins/responsive-menu/v4.0.0/inc/classes/class-theme-manager.php on line 804 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/a/a/a/kimovi.com/httpd.www/wp-content/plugins/responsive-menu/v4.0.0/inc/classes/class-theme-manager.php on line 804 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/a/a/a/kimovi.com/httpd.www/wp-content/plugins/responsive-menu/v4.0.0/inc/classes/class-theme-manager.php on line 804 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/a/a/a/kimovi.com/httpd.www/wp-content/plugins/responsive-menu/v4.0.0/inc/classes/class-theme-manager.php on line 804 Psoriasis i hovedbunden - Hvad kan du gøre?

Psoriasis i hovedbunden

Lises psoriasis i hovedbundenPsoriasis i hovedbunden er en udbredt hudsygdom, som giver rød og skællende hud. Det kan dukke op som enkelte pletter eller flere, men det kan også optræde i hele hovedbunden. Ofte spreder det sig til panden, nakken og bag ørerne.

Hårbundspsoriasis smitter ikke og som med andre former for psoriasis ved man ikke hvorfor det opstår, men det kan være arveligt.

Det er omkring halvdelen af alle danskere med psoriasis, der også har det i hovedbunden – og nogle har det kun der, men det er sjældent.

Psoriasis i hovedbunden kan være mildt og næsten uden man bemærker det, men det kan også være rigtigt slemt og give nogle store røde plamager og masser af skæl. Og så kan det klø, så man er ved at blive tosset! I meget slemme tilfælde kan det medføre hårtab – oftest skabt af kløen og ikke selve psoriasis’en.

Hvordan behandler du psoriasis i hovedbunden?

Det kan være svært at behandle psoriasis ordentligt, da man skal ned og behandle i hovedbunden og dermed uden om håret. De fleste produkter (som cremer) fedter håret til, så det er tydeligt for enhver, at ”her kommer en med problemer i håret”. Og mange shampoos fjerner kun skæl men gør ikke noget ved selve psoriasis’en.

KIMOVI’s Gel med salt har vist sig som et rigtigt godt alternativ. Dels indeholder den en stor mængde salt (28%), som mange ved er velegnet i psoriasis-behandling, f.eks. ved Det døde Hav. Og dels indeholder den frugten Kigelia Africana, som er med til at genopbygge huden.

Og det gode er, at gelen ikke fedter! Du tager en lille klat ad gangen og masserer ned i hovedbunden, der hvor du har pletter. Tag håret lidt til side, så du er sikker på, at gelen kommer helt ned i hovedbunden. Det vil være en smule fedtet i et par minutter, men så tørrer det ind igen. Og så kan du frisere dit hår og sætte det som du vil, uden man bemærker gelen.

Gentag gerne nogle gange hver dag – alt efter hvor slemt det er. Læg i øvrigt også mærke til at din kløe forsvinder…

 

 

En kommentar til Psoriasis i hovedbunden

  1. Pingback: Tør hovedbund? Guide til 3 typer hovedbundsproblemer

Skriv din historie

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.