Akne

Akne er en inflammatorisk sygdom i talgkirtlerne. Det er oftest unge mennesker, der døjer med Akne. Dette skyldes, at kroppen i puberteten blandt andet øger produktionen af fedt i talgkirtlerne, hvilket kan resultere i tilstoppede talgkirtler. Det er det, du kender som hudorme. Hvis huden ikke når at skille sig af med det overskydende fedt/hudormen, så går der betændelse i. Det er det, du kender som bumser.

Nogle gange er du heldig at kunne presse hudormen ud, men meget sjældent får du det hele med, og så ender du op med at have presset fedtet/hudormen ud i det omkringliggende væv. Og det skaber betændelse og bliver også til en bums.

Bumser der sidder tæt, skaber mulighed for et udbrud af bakterier, der resulterer i en betændelsestilstand i huden. Det er det, du kender som Akne.

Selve overproduktionen af hudfedt kan du ikke gøre noget ved, da det er en naturlig reaktionen på den hormonændring, der forekommer i puberteten. Men du kan gøre noget ved bakterierne og betændelsen og dermed forhindre og behandle bumser og akne.

To effektive stoffer mod bumser og akne

Salt har en lang dokumenteret historie som et mineral, der hæmmer væksten af bakterier. Salt er derfor effektivt mod bumser og akne, da saltet forhindrer bakterier i at udvikle sig og skabe betændelse og dermed bumser. Salt har derfor en forebyggende effekt mod bumser og akne.

Kigelia Africana er en afrikansk frugt, der blandt andet har antiseptiske og antiinflammatoriske egenskaber samtidig med, den dæmper rødme og virker helende og hudgenopbyggende. Hvis der er gået betændelse i en hudorm, kan Kigelia Africanaen derfor være med til at dæmpe inflammationen og hurtigt hele og behandle bumsen.

KIMOVI Gel med Salt

Vi har tilsat både salt og Kigelia Africana i vores KIMOVI Gel med Salt. Gelen lægger sig som en tynd og usynlig hinde på huden uden at trænge ind i den. Det betyder, at gelen ikke tilfører huden nogen form for fedt eller fugt til den i forvejen fedtede hud. Samtidig lægger saltet og Kigelia Africanaen i gelen sig som en beskyttende overflade på huden, der vanskeliggør bakterieproduktion og betændelsesdannelse.

Anvendelse
KIMOVI Gel med Salt påføres nyvasket og ren hud som en tynd maske. Efter nogle minutter er gelen tør, og du kan hverken se eller mærke, du har den på. Gelen forsvinder først, når du vasker den af. Jo længere tid du lader den sidde, jo større effekt har den, da saltet og Kigelia Africanaen fungerer som en helende og beskyttende barrierer mod bakterier og betændelsesdannelse. Du kan med fordel bruge gelen om natten, hvis du bruger makeup i dagtimerne. Undgå kontakt med øjnene.

KIMOVI Aktivt Plaster

KIMOVI Aktivt Plaster kan bruges til forebyggelse og behandling af bumser og akne. Plasteret er et hydrocolloid plaster, hvilket betyder, at plasteret optager væske fra det beskadiget område, så det holdes fugtigt. Når en hudorm holdes fugtig, vil hudormen hurtigt opløses og forsvinde. KIMOVI Aktivt Plaster er derfor effektiv mod forebyggelse af bumser, da det lille næsten usynlige specialudviklede plaster kan opløse hudorme, inden de udvikler sig til bumser og akne.

Hvis der allerede er gået betændelse i hudormen, og den er blevet til en bums eller et sår, fordi du måske har forsøgt at presse den, så kan plasteret hurtigt og effektivt behandle såret. Når et sår holdes fugtigt ved hjælp af KIMOVI Aktivt Plaster, heler såret op til 40 % hurtigere end ved behandling med normale plastre. Derudover er plasteret tilsat Kigelia Africana, der aktivt hjælper huden med at hele samtidig med, det dæmper betændelse, ømhed og rødme.

Anvendelse
KIMOVI Aktivt Plaster findes både i en lille rund og næsten usynlig udgave, der er ideel til behandling af hudorme og sår, der findes synlige steder på kroppen. Plasteret findes også i en større udgave, der er ideel til større områder eksempelvis på ryggen.

Plasteret skal påføres hudormen eller såret, efter du forsigtigt har renset det. Området omkring hudormen eller såret skal være tørt, så plasteret opnår den optimale klæbeeffekt. Lad plasteret sidde så længe som muligt, og gerne til det falder af sig selv.