Eksem

Eksem er en udbredt hudlidelse, der er karakteriseret ved udslæt, rødme, kløe samt tør og skællende hud. Eksem kan variere i form og udbredelse og kan optræde overalt på kroppen lige fra små områder til større sammenhængende plamager. Eksem skyldes en betændelsestilstand i huden, som ofte opstår i de tidlige år af barndommen også kaldet børneeksem. Årsagen til eksem kan være både arveligt betinget eller være udløst af overfølsomhed over for noget i omgivelserne som eksempelvis nikkel eller bestemte fødevarer.

Når du har eksem, har du bittesmå revner i huden, som der ofte er betændelse i. Og det er derfor, din hud er tør, tynd, rød og klør. Der er ikke meget overhud, og huden mangler lipid (fedtstof). Derfor er det vigtigt at tilføre huden ekstra fedt og fugt. Men fugt afhjælper kun den tørre hud og ikke betændelsen. For at opnå den optimale behandling af eksem er det derfor afgørende også at afhjælpe betændelsen.

Eksem optræder oftest som håndeksem, på halsen, i ansigtet, armene og benene.

To effektive stoffer mod eksem og betændelse

Salt har en lang dokumenteret effekt mod eksem, da salt hjælper med at regulere immunprocessen. Desuden er salt et mineral, der virker desinficerende og rensende. Salt har derfor en positiv virkning mod den betændelsestilstand, der er i huden, når du har eksem.

Kigelia Africana er en afrikansk frugt, der blandt andet har antiinflammatoriske og antiseptiske egenskaber samtidig med, den dæmper rødme og virker stabiliserende og understøttende for hudens naturlige helingsproces. Kigelia Africana er derfor med til at dæmpe eksemen og hurtigt hele og genopbygge huden.

KIMOVI Creme med Salt

Vi har tilsat både salt og Kigelia Africana i vores KIMOVI Creme med Salt, der virker desinficerende og helende. Samtidig indeholder Cremen med Salt 34 % lipid (fedt), der tilfører huden en stor mængde fugt. KIMOVI Creme med Salt er derfor særdeles velegnet til tør, rød, kløende og skællende hud forårsaget af eksem.

Anvendelse
KIMOVI Creme med Salt påføres ren hud. Cremen med Salt efterlader en overflade af salt og Kigelia Africana på din hud, der hæmmer og dæmper betændelse samtidig med, at Cremen virker plejende og helende. Du kan ikke mærke saltet på din hud. Cremen med Salt kan bruges både som natcreme og dagcreme. Undgå kontakt med øjnene.

KIMOVI Gel med Salt som supplement

For optimal effekt kan du kombinere KIMOVI Creme med Salt med KIMOVI Gel med Salt. Gelen med Salt lægger sig som en tynd og usynlig hinde på huden uden at trænge ind i den. Den tilfører derfor ikke huden nogen fugt, men bevarer til gengæld den fugt, der allerede er. Gelen fungerer som en maske – den forsvinder først, når du vasker den af. Derfor har Gelen med Salt en langtidsvirkende effekt. Du kan med fordel bruge KIMOVI Gel med Salt om natten, vaske den af om morgenen og derefter påføre KIMOVI Creme med Salt for at tilføre din hud den fugt, den har brug for.

Anvendelse
KIMOVI Gel med Salt påføres ren hud som en tynd maske. Efter nogle minutter er Gelen tør, og du kan hverken se eller mærke, du har den på. Jo længere tid du lader den sidde, jo større effekt har den, da saltet og Kigelia Africanaen fungerer som en helende og beskyttende barrierer mod betændelsesdannelse. Undgå kontakt med øjnene.

KIMOVI Creme

Hvis din hud er meget sart, kan du bruge KIMOVI Creme. Cremen indeholder en høj koncentration af Kigelia Africana, der virker antiseptisk og antiinflammatorisk. Kigelia Africana dæmper derfor betændelse samtidig med, at den har helende og hudgenopbyggende egenskaber. Cremen har en høj fedtprocent, der er særdeles effektiv mod eksem.

Anvendelse
KIMOVI Creme påføres huden og kan bruges både som natcreme og dagcreme. Undgå kontakt med øjnene.

KIMOVI Aktivt Plaster

Hvis du har kradset hul på din eksem, eller der på anden vis er opstået sår i eller omkring din eksem, kan du med fordel anvende KIMOVI Aktivt Plaster. KIMOVI Aktivt Plaster er et specialudviklet plaster til fuldkommen heling af sår. Plasteret er et hydrocolloid plaster, hvilket betyder, at plasteret optager væske fra det beskadiget område, så det holdes fugtigt. Når et sår holdes fugtigt ved hjælp af KIMOVI Aktivt Plaster, heler såret 40 % hurtigere end ved behandling med normale plastre. Derudover er plasteret tilsat Kigelia Africana, der aktivt hjælper huden med at hele samtidig med, det dæmper betændelse, ømhed og rødme. Plasterets kant består af en innovativ klæbeteknologi, der er udviklet af KIMOVI til ekstra sart og sårbar hud. Det vil sige, at når du tager plasteret af, vil din hud/eksem omkring såret ikke tage skade.

Anvendelse
KIMOVI Aktivt Plaster findes både i en lille rund og næsten usynlig udgave, der er ideel til behandling af sår, der findes synlige steder på kroppen. Plasteret findes også i en større udgave, der er ideel til større områder af eksem. Plasteret skal påføres såret, efter du forsigtigt har renset det. Området omkring såret skal være tørt, så plasteret opnår den optimale klæbeeffekt. Lad plasteret sidde så længe som muligt, og gerne til det falder af sig selv.

KIMOVI Silikone Plaster

Hvis din eksem har forårsaget tynd og sårbar hud, der er i risiko for at udvikle sig til sår, kan du anvende KIMOVI Silikone Plaster til beskyttelse af det udsatte område og dermed forebygge sår. Plasteret benytter en innovativ klæbeteknologi, der betyder, at plasteret kan fjernes uden at skade den sarte hud og uden at tilføje huden unødige gener.

Anvendelse
KIMOVI Silikone Plaster skal påføres det sarte og udsatte område, efter du forsigtigt har renset det. Området, hvor plasteret skal placeres, skal være tørt, så plasteret opnår den optimale klæbeeffekt. Lad plasteret sidde så længe som muligt, og gerne til det falder af sig selv. KIMOVI Silikone Plaster kan genplaceres, men ikke genanvendes. Ideel som dækplaster.