Psoriasis

Psoriasis er en af de mest almindelige hudsygdomme, der rammer næsten 3 % af den danske befolkning. Psoriasis er en arvelig kronisk hudsygdom, der er karakteriseret ved rød, tør og skællende hud, der bryder ud i perioder. Sygdommen kan optræde alle steder på kroppen i større eller mindre omfang. Nogle mennesker oplever kun et lille rødt område, mens andre får voldsomme udbrud, der hæver og danner skæl, og som kan dække store dele af kroppen. Psoriasis i hovedbunden er et af de områder, der oftest rammes af et udbrud.

Kroppen producerer hele tiden nye hudceller i bunden af overhuden, hvorfra de bevæger sig op til overfladen og afstødes og falder af som døde hudceller. Dette er en automatisk og naturlig proces, der normalt tager ca. 28 dage. Når man har Psoriasis sker denne proces på blot 3-4 dage. Det betyder, at huden ikke kan nå at afstøde de døde hudceller. De samler sig derfor i lag ovenpå huden i tykke skæl, og det er dette, der er årsag til skældannelsen.

Behandling af Psoriasis er vanskelig, og der findes ingen behandling, der kurerer sygdommen permanent. Man kan dog pleje hudlidelsen og dermed holde udbruddene nede.

To effektive stoffer til behandling af Psoriasis

Salt er en naturlig del af kroppen og spiller en vigtig rolle i mange af kroppens funktioner. Eksempelvis er salt med til at nedsætte overproduktion af hudceller. Derfor er salt særdeles effektivt mod Psoriasis, da saltet sørger for at stabilisere produktionen af hudceller til et normalt niveau, der dermed hæmmer Psoriasis.

Kigelia Africana er en afrikansk frugt, der blandt andet dæmper rødme og kløe, virker plejende og stabiliserende, samt den understøtter hudens naturlige helingsproces. Dens hudgenopbyggende egenskaber er særdeles gavnlige for den ødelagte hud forårsaget af psoriasis, der har brug for en ekstra hånd til at hele.

Læs historien om N. Rasmussens psoriasis og hans forvandling

KIMOVI Creme med Salt

Vi har tilsat et højt indhold af både salt og Kigelia Africana i vores KIMOVI Creme med Salt, der nedsætter produktionen af hudceller og virker plejende og hudgenopbyggende. Samtidig indeholder Cremen med Salt 34 % lipid (fedt), der tilfører huden en stor mængde fugt. KIMOVI Creme med Salt er derfor særdeles velegnet til tør, rød, kløende og skællende hud forårsaget af Psoriasis.

Anvendelse
KIMOVI Creme med Salt påføres ren hud. Cremen med Salt efterlader en overflade af salt og Kigelia Africana på din hud, der stabiliserer hudcelleproduktionen samtidig med, den virker plejende og helende. Du kan ikke mærke saltet på din hud. Cremen med Salt kan bruges både som natcreme og dagcreme. Undgå kontakt med øjnene.

KIMOVI Gel med Salt som supplement

For optimal effekt kan du kombinere KIMOVI Creme med Salt med KIMOVI Gel med Salt. Gelen med Salt lægger sig som en tynd og usynlig hinde på huden uden at trænge ind i den. Den tilfører derfor ikke huden nogen fugt, men bevarer til gengæld den fugt, der allerede er. Gelen fungerer som en maske – den forsvinder først, når du vasker den af. Derfor har Gelen med Salt en langtidsvarende effekt. Du kan med fordel bruge KIMOVI Gel med Salt om natten, vaske den af om morgenen og derefter påføre KIMOVI Creme med Salt som dagcreme.

Anvendelse
KIMOVI Gel med Salt påføres ren hud som en tynd maske. Efter nogle minutter er Gelen tør, og du kan hverken se eller mærke, du har den på. Jo længere tid du lader den sidde, jo større effekt har den, da saltet og Kigelia Africanaen fungerer som en helende og plejende barrierer mod Psoriasis.

KIMOVI Aktivt Plaster

Hvis du har kradset hul på din Psoriasis, eller der på anden vis er opstået sår i eller omkring din Psoriasis, kan du med fordel anvende KIMOVI Aktivt Plaster. KIMOVI Aktivt Plaster er et specialudviklet plaster til fuldkommen heling af sår. Plasteret er et hydrocolloid plaster, hvilket betyder, at plasteret optager væske fra det beskadiget område, så det holdes fugtigt. Når et sår holdes fugtigt ved hjælp af KIMOVI Aktivt Plaster, heler såret 40 % hurtigere end ved behandling med normale plastre, samt det mindsker risikoen for ar. Derudover er plasteret tilsat Kigelia Africana, der aktivt hjælper huden med at hele samtidig med, det dæmper betændelse, kløe og rødme. Plasterets kant består af en innovativ klæbeteknologi, der er udviklet af KIMOVI til ekstra sart og sårbar hud. Det vil sige, at når du tager plasteret af, vil din hud/Psoriasis omkring såret ikke tage skade.

Anvendelse
KIMOVI Aktivt Plaster findes både i en lille rund og næsten usynlig udgave, der er ideel til behandling af sår, der findes synlige steder på kroppen. Plasteret findes også i en større udgave, der er ideel til større områder af Psoriasis. Plasteret skal påføres såret, efter du forsigtigt har renset det. Området omkring såret skal være tørt, så plasteret opnår den optimale klæbeeffekt. Lad plasteret sidde så længe som muligt, og gerne til det falder af sig selv.

KIMOVI Silikone Plaster

Hvis din Psoriasis har forårsaget tynd og sårbar hud, der er i risiko for at udvikle sig til sår, kan du anvende KIMOVI Silikone Plaster til beskyttelse af det udsatte område og dermed forebygge sår. Plasteret benytter en innovativ klæbeteknologi, der betyder, at plasteret kan fjernes uden at skade den sarte hud og uden at tilføje huden unødige gener.

Anvendelse
KIMOVI Silikone Plaster skal påføres det sarte og udsatte område, efter du forsigtigt har renset det. Området, hvor plasteret skal placeres, skal være tørt, så plasteret opnår den optimale klæbeeffekt. Lad plasteret sidde så længe som muligt, og gerne til det falder af sig selv. KIMOVI Silikone Plaster kan genplaceres, men ikke genanvendes. Ideel som dækplaster.