Sådan håndterer du eksem i ansigtet

Eksem er en hudlidelse som kan opstå alle steder på kroppen og fører til kløende, røde plamager, som kan revne og også have vabler. Eksem er frustrerende uanset, hvor den opstår, om det er på armene, ryggen eller hænderne.

Men eksem er ekstra smertefuld og irriterende, når den opstår i ansigtet. Og den bliver pludselig meget synlig og kan gå ud over ens selvværd.

Som ”Instagram-dronningen” Carys Gray, der delte et foto på Instagram for at vise, hvor seriøst et eksem-udbrud i ansigtet kan være. Hendes foto blev vist med et andet billede, så man kunne se hendes hud på en normal dag i forhold til ”eksem-dagen”.

carys gray eksem i ansigtet

”Når min eksem ikke er under kontrol, er min hud meget plettet, sart og jeg kan ikke bære makeup”, skriver Gray til sine følgere. Hun tilføjede, at hun håbede billedet kunne være et eksempel på, at tingene ikke altid ser ud som de er på de sociale medier.

Det kan være meget svært at fastlægge den eksakte årsag til eksem, men eksperter mener, at både miljøet og arv spiller en rolle. Der er nogle faktorer, der giver signaler til immunforsvaret og resultatet er, at de beskyttende barrierer på huden bliver tørre, følsomme og irriteret.

Problemet kan desværre ikke helbredes, men nogle ting kan gøre det værre, f.eks. overfølsomhed over for støv, sæbe eller syntetiske fibre, koldt vejr eller stress.

Eksperter er enige om, at det at dæmpe og skjule eksem i ansigtet kan være en udfordring, da huden i dette område af kroppen ofte er meget følsom og sensitiv. Derfor er det også ofte omkring øjnene og læberne at eksem optræder, da huden der er meget følsom.

Behandling af eksem i ansigtet

Når man har eksem i ansigtet mangler huden fedt og fugt, så det skal huden påføres. Det kan mange forskellige fugtighedscremer godt klare. Men da man skal undgå at huden irriteres mere, er det vigtigt at cremen ikke indeholder ”unaturlige elementer” som parabener, farvestoffer eller andre tilsætningsstoffer. For måske det lige netop er det, din hud er irriteret over.

Har du et slemt udbrud af eksem i ansigtet med betændelse så er det også godt, hvis cremen også er antiinflammatorisk, så den kan slå betændelsen ned.

Behandling med KIMOVI

En af hovedingredienserne i KIMOVI er Kigelia Africana, der hjælper til at slå betændelsen ned samtidigt med at den tilfører fugt og fedt. Er din hud sart anbefaler vi, at du bruger KIMOVI Creme til eksem i ansigtet.

Hvis du og din hud kan tåle lidt ”skrappere” midler, er KIMOVI Creme med salt, det rigtige valg. Salt er desinficerende og hjælper med at regulere immunforsvaret, så din hud hurtigt kan komme på ret køl igen. Til gengæld kan saltet svie lidt, når du smører cremen på – men det virker altså!

En kommentar til Sådan håndterer du eksem i ansigtet

  1. Moomoo io skriver:

    Pretty great post. I just stumbled upon your weblog and wanted to mention that
    I have really enjoyed surfing around your weblog
    posts. In any case I will be subscribing to your feed and
    I’m hoping you write again very soon!

Skriv din historie

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *