Håndeksem – 4 gode råd du selv kan følge

Håndeksem er en af de mest udbredte former for eksem. I løbet af et år får ca. hver 10. dansker håndeksem i mere eller mindre grad og ses oftere hos kvinder end hos mænd. Vores hænder bliver dagligt udsat for mange udefrakommende faktorer. Derfor kan man også sige at håndeksem er en form for kontakteksem, dvs. eksem som er opstået som følge af udefrakommende påvirkninger. Påvirkninger som kan forårsage eksem på hænderne er fx irritation eller allergi.

Hvordan opstår håndeksem?

Nogle af synderne ved håndeksem, som er opstået som følge af irritation, kan typisk være hyppig brug af vand, sæbe eller opløsningsmidler. Derfor er personer som bl.a. arbejder i kliniske omgivelser, hvor de ofte vasker hænder, særligt udsat for eksem på hænderne pga. irritation.

Håndeksem som følge af allergi, skyldes typisk at man har været i hånd-kontakt med et stof, som man har udviklet allergi overfor. Stofferne som udløser allergien er typisk nikkel i smykker, parfume og konserveringsmidler i kosmetiske produkter og gummihandsker. Personer som tidligere har haft børneeksem/atopisk eksem har stor risiko for at udvikle håndeksem, især hvis huden belastes.

Symptomer på håndeksem

 • Kløende plet, som hurtigt breder sig, hvis ikke den behandles
 • Rødme og evt. små vandblærer i huden
 • Afskalning og evt. revnedannelse
 • Periodevis fortykket og skællende hud

4 gode råd mod håndeksem

 • Vask hænder i køligt vand, skyl omhyggeligt alt sæbe væk og tør dem godt
 • Parfumefrie desinfektionsmidler kan anvendes i stedet for sæbevask, når hænderne ikke er synligt snavsede. Anvend desinfektion som samtidig blødgører dine hænder.
 • Anvend en fugtighedscreme med højt fedtindhold og er uden parfume. Fugtighedscremen skal fordeles over hele hånden inkl. fingre og håndrygge.
 • Pas godt på hænderne i det daglige – brug handsker ved rengøring og vådt arbejde i hjemmet samt varme handsker udendørs om vinteren. Handsker bør anvendes så lang tid som nødvendigt, men så kort tid som muligt. Brug evt. bomuldshandsker under beskyttelseshandskerne.

Behandling af håndeksem

Når din hud er belastet er regel nr. 1 at holde huden hydreret med en fed fugtighedscreme. KIMOVI Creme med Salt indeholder en høj fedtprocent, der tilfører huden en stor mængde fedt. Samtidig indeholder Cremen en høj koncentration af den afrikanske frugt Kigelia Africana, der virker plejende og helende samtidig med, at den aktivt hjælper huden med at genopbygges. Desuden nedsætter Kigelia Africana aktivt kløe og rødme. Kigelia Africana har antiseptiske og antiinflammatoriske egenskaber, og KIMOVI Creme er derfor også særdeles velegnet til at forebygge eller afhjælpe infektioner i din håndeksem, som kan opstå ved revnedannelse. Fugt dine hænder flere gange dagligt med KIMOVI Creme med Salt.

Plej dine hænder natten over med KIMOVI Gel med Salt. Gelen er en lindrende og plejende barriere gel til bl.a. rød og beskadiget hud og særdeles velegnet til håndeksem. Den lindrer kløe, stabiliserer huden og fremmer den naturlige helingsproces samt forebygger bakterier og infektioner. Smør et tyndt lag Gel på hele hånden og påfør evt. et par bomuldshandsker, som du sover med natten over. Du kan købe bomuldshandsker på apoteket.

håndeksem og eksem på hænder

4 kommentarer til Håndeksem – 4 gode råd du selv kan følge

 1. Michael skriver:

  Normal hud er beskyttet af en intakt hudbarriere. Ved eksem er denne nedbrudt. Det giver tør hud fordi hudens fugt fordamper. Samtidig bliver huden gennemtrængelig for bakterier og stoffer der kan give allergi. Har man eksem gælder det om at genopbygge hudens naturlige barriere med de rette cremer. Skrevet at en hudlæge på https://www.gladhud.nu/blogs/news/eksemhud-og-tor-hud

 2. Лично вы сможете в любое годящееся
  мгновение вкушать радость красивой порнографией а так
  же грубой еблей. Тут мы смогли собрать
  фоточки, именно они удовлетворят разные требования.
  Милые куколки не в основном оголяются пред камерой.

  Эти девушки рады брать
  участие в самых настоящих оргиях.
  Реальные нимфоманки смогут ублажать по несколько огромных елдаков.

  От двойного проникновения в довольно-таки растянутые щелидевушки имеют довольно неслыханные струйные оргазмы.

  Крупным планом видно, как из вибрирующих пещерок выбиваются
  струи влаги.
  Не менее увлекательно следить над распрекрасными представительницами нестандартной половой
  ориентации. порно фото с лесбухами завсегда пользуются славой для парней.
  Зажигательные девушки желают облизывать чувствительные пещерки, а не отсасывать мощные
  члены. Подобные стонущие потаскушки всякий раз добиваются небывалого наслаждения.
  Для тогодабы приумножить ощущения бляди то и дело практикуются с вибраторами
  и дилдо.
  http://scanlife.com.ua/uk/actual/faq/dosug-kak-est

 3. Birgit skriver:

  Jeg har psoriasis og syntes allerede efter en måned det har hjulpet en del

  • Nadia skriver:

   Hej Birgit. Det er vi bare SÅ glade for at høre her hos KIMOVI. Vi håber du en dag slipper helt af med det. Mvh Nadia / KIMOVI

Skriv din historie

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *