Guide til behandling af 3 typer hovedbundsproblemer

Mange oplever på et tidspunkt problemer med hovedbunden. Der kan være mange grunde til at man har problemer med hovedbunden. Det kan bl.a. være tør hovedbund – som ofte forveksles med skæl, sår i hovedbunden eller psoriasis. Nedenfor kan du læse vores guide til, hvordan du bliver kvit dine specifikke hovedbundsproblemer.

tør-hovedbund-psoriasis-skæleksem-kvinde-med-hovedbundsproblemer

Guide til tør hovedbund, psoriasis og skæleksem

Tør hovedbund

Grunden til at man får tør og irriteret hovedbund kan være, at hovedbunden ikke får nok næring og fugt, eller at man bruger en for kraftig shampoo eller balsam. Der findes også en lang række udefrakommende faktorer, der kan give dig tør hovedbund. For eksempel kan et markant skift i temperaturer være særligt hård for en irriteret hovedbund, hvorfor især vinterperioden kan være hård. Her sidder vi nemlig indenfor i varmen, og når vi så skal ud ad døren, påvirker chokket hovedbunden til det værre og vi får tør hovedbund. Der findes heldigvis råd, hvis du skulle opleve tør hovedbund.

En tør hovedbund kan forårsage kløe og irritation. Det er en ganske normal sideeffekt, og oftest finder man først ud af, at man har tør hovedbund, fordi det begynder at klø og irritere. KIMOVI Gel indeholder de optimale ingredienser til behandling af en tør hovedbund. Gelen indeholder frugten Kigelia Africana som både lindrer kløe og genopbygger hovedbundens egenskaber. Er problemet med tør hovedbund allerede opstået, skal Gelen bruges på daglig basis – morgen og aften, men hvis du blot vil forebygge de potentielle problemer, kan du nøjes med at bruge den en gang om ugen. Fordel en lille klat KIMOVI Gel i dine hænder og stryg derefter Gelen på den tørre hovedbund. Gelen er meget drøj i brug og er tør efter et par minutter – hvis ikke, har du brugt for meget. Herefter kan du frisere dit hår og sætte det som du vil, uden man bemærker Gelen.

Læs mere om hvordan du anvender KIMOVI Gel.

Psoriasis

Psoriasis i hovedbunden kan dukke op som enkelte pletter eller sprede sig til et større område af hovedbunden. Ofte ser man at slem psoriasis i hovedbunden kan føre til store røde plamager, sår og masser af skæl, som kløer rigtigt meget. I de værste tilfælde af psoriasis kan man opleve hårtab på baggrund af kløen.

Som mange ved er salt særdeles velegnet til behandling af psoriasis, f.eks. ved Det Døde Hav. KIMOVI’s Gel med Salt har vist sig som et rigtigt godt produkt til behandling af psoriasis i hovedbunden. Dels indeholder den en stor mængde salt (28%) og dels indeholder den frugten Kigelia Africana, som er med til at genopbygge huden i hovedbunden.

Læs mere om hvordan du anvender KIMOVI Gel med Salt.

Skæleksem

Skæleksem er blandt de fleste kendt som bare “skæl”. Skæleksem er en af de mest almindelige hovedbundsproblemer og størstedelen af befolkningen lider af eller har lidt af skæl. Skæleksem er samtidig ofte forbundet med sår og bumser i hovedbunden.

Skæleksem opstår normalt på baggrund af simple vaner fra vores dagligdag som f.eks. dårlig hårbørstning, dårlige shampoo, overdreven brug af hårprodukter, stress, tør hus og forkert kost. Mange oplever at skæleksem går i sig selv efter nogle måneder ved specifikke livsstilsændringer, men specielt i vinterperioden kan det blusse op. Skæleksem viser sig generelt som pletter af rød, skællende hud i ansigtet, omkring næsefløjene og over øjenbrynene. Skæleksem i hovedbunden ses som klistrede flager i kanterne af håret. Huden i ansigtet bliver nemt irriteret og hovedbunden klør.

Mange med skæleksem har glæde af at smøre hovedbunden med KIMOVI Gel med Salt. Det at behandle skæleksemen med Gel med Salt vil dæmpe kløen, irritation og berolige huden. Til ansigtet anbefaler vi KIMOVI Creme med Salt for at give ekstra fugt.

Læs mere om hvordan du anvender KIMOVI Gel med Salt.

Skriv din historie

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *