Et husmor-råd aflives! Sådan heler sår bedst

”Du skal bare give såret lidt luft”

Lyder det bekendt? Det gør det for mange, og vi har vist alle sammen fulgt dette råd på et tidspunkt. Men det er et virkelig dårligt råd, hvis du ønsker hurtig sårheling samt at undgå ar. Og hvem vil ikke det – særligt hvis såret sidder på et meget synligt sted. 

Hvis du lader såret få luft danner huden selv en barriere – sårskorpen. Denne vil tvinge huden sammen fra siderne, men på grund af den meget usmidige skorpe vil den nemt revne. Det gør både ondt og helingsprocessen må starte forfra. Se billeder nederst.

Sårheling med KIMOVI Plaster

Hvis du sætter et KIMOVI Plaster på, vil såret blive tæt omsluttet og området holdes fugtigt. Derfor vil såret hele nedefra, da huden allerede har fået en sårskorpe i form af plasteret. Når plasteret omslutter såret, vil der ikke komme bakterier i såret, hvilket vil sikre en hurtigere helingsproces. Studier viser, at KIMOVI Aktivt Plaster skaber en 40% hurtigere helingstid. Se billeder nederst.

Plastre som ikke gør ondt at tage af

Begge typer KIMOVI Plastre er silikonebaserede, tynde og smidige og river ikke hverken hår eller hudceller af, når plasteret fjernes. Derfor er de også velegnede til børn, da de ikke gør ondt at hive af. Hvis du (og dit barn) synes plasteret er lidt kedeligt i forhold til dem med Frost og Biler, kan du med fordel svinge tuschen og kreere en lille tegning på plasteret.

FAKTA!

Når der går hul på din hud blottes nerveenderne i huden. Når disse får luft, gør det ondt. Derfor er det faktisk ikke selve hullet på din hud, som gør ondt, men de blottede nerveender. Det er også derfor, at et snitsår kan gøre mindre ondt end en stor hudafskrabning på knæet.

Et almindeligt plaster omslutter ikke såret og vil derfor ikke skabe de samme forhold som et KIMOVI Plaster.

 

 

SårhelingSådan heler sår bedstSår plasterSår sprækker

Skriv din historie

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *