Creme til tør hud – 5 gode råd til hvilken creme du bør vælge

Hvordan vælger du den rigtige creme til tør hud? Det er et rigtigt godt spørgsmål, da markedet nærmest flyder over med fugtighedscremer, der alle hævder at kunne fjerne din tørre hud. Men desværre er det ikke alle cremer, der helt kan leve op til dette. Nogle cremer kan ligefrem udtørre din hud endnu mere ved at fjerne de barrierer, der naturligt holder på fugtigheden i huden.

Så her får du 5 gode tips til sundere hud:

1. Mild sæbe og kolde bade

Har du tendens til tør hud, kan du gøre meget selv. Det vigtigste er at forhindre, at huden tørrer ud. Det kan du blandt andet gøre ved at bruge en mild sæbe og shampoo, når du bader, og ikke gnide og skrubbe for meget på huden. Et meget varmt bad skaber også tør hud – så hold temperaturen nede! Det lyder ikke rart, men et koldt bad er bedre for huden end et varmt bad.

Når du tørrer dig efter badet, så gør det forsigtigt, så du ikke fjerner al den fugtighed, der allerede er i huden. Og så skal du smøre dig ind i en god creme med det samme.

2. Det bør cremen indeholde

Cremen skal indeholde blødgørende stoffer og der er især to, du skal lægge mærke til og kigge efter. Det første er glycerin, der er med til at holde på den fugtighed, du allerede har i huden. Glycerin lægger sig som en hinde på huden og sørger for at fugten ikke fordamper.

Det andet stof er shea butter, som tilfører fugt til huden og gør den mere smidig. Det bør du også sikre dig er tilstede i cremen.

Så kombinationen af glycerin og shea butter er nødvendig for at fugtighedscremen er effektiv mod tør hud.

3. Ingen parfume

Det er vigtigt, at din creme ikke indeholder nogle former for parfume og er så neutral som overhovedet mulig. Parfume indeholder udtørrende stoffer, der kan medvirke til at irritere huden og forværre problemet med tør hud. Så undgå fugtighedscremer med parfume.

4. Naturligt indhold – ingen tilsætningsstoffer

Cremen bør ikke have tilsætningsstoffer, som kan være skadelig for huden på længere sigt. Du skal derfor gå efter en creme uden farvestoffer og uden parabener. Desuden skal det forbudte konserveringsstof, PHMB, naturligvis heller ikke være i cremen. Vi har tidligere skrevet om, at KIMOVI’s produkter ikke indeholder PHMB.

5. Pris

Det femte og sidste tip er prisen. Prisen i sig selv siger intet om, hvor effektiv en creme mod tør hud er. Der findes billige produkter, der er supergode, og der findes ekstremt dyre mærke-cremer, der også er effektive. Det vigtigste er, at du finder en creme, som har – eller ikke har – de stoffer, der er nævnt i de tidligere punkter. Og at du herfra vælger den creme, som du føler mest for og som passer til din pengepung.

KIMOVI’s creme til tør hud

creme til tør hudKIMOVI Creme er den creme vi selv anbefaler til tør hud. Den indeholder både glycerin og shea butter og så er den uden parfume, farvestoffer, parabener og PHMB.
Til gengæld indeholder den også Kigelia Africana, som er en afrikansk frugt, der er kendt for at have hudopbyggende egenskaber.

Du kan læse mere om cremen og købe den her

Skriv din historie

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *