Bumser på ryggen

Her kan du læse om nogle af årsagerne til bumser på ryggen og om, hvad du selv kan gøre for at modvirke at de opstår.

Til sidst fortæller vi dig, hvordan KIMOVI kan hjælpe dig med at komme af med bumser på ryggen.

Få 20% Rabat på KIMOVI Bumse Kit
Kom af med dine bumser på ryggen med KIMOVI. Prøv KIMOVI og få 20% rabat på din ordre. Brug koden, BUMSER20, når du tjekker ud.
Gå til KIMOVI Bumsekit her

Årsager til bumser på ryggen

Hvis kroppen producerer for meget hudfedt, kan hudens porer blive tilstoppet, hvilket kan medføre betændelse, som kan resultere i bumser.

Du vil ofte opleve, at der kan forekomme bumser på ryggen.

Årsagen er blandt andet, at ryggen er det sted på kroppen, hvor huden har de største porer, og desuden udskiller kroppen en stor mængde affaldsstoffer fra dette område.

Det kan være sværere at behandle og fjerne bumser på ryggen, fordi den hud man har på ryggen er tykkere end huden andre steder på kroppen, hvor man ellers almindeligvis kan få bumser.

 • Styrketræning kan give bumser på ryggen
  Under tung styrketræning kan der ske en hormonel forandring i kroppen, som betyder at niveauet af testosteron – altså det mandlige kønshormon – stiger hos både mænd og kvinder, og hormonelle forandringer kan være én af årsagerne til, at du kan opleve at få flere bumser i forbindelse med at du træner.
 • Proteinpulver kan forværre tendensen til bumser på ryggen
  Hvis du bruger proteinpulver, eller andre former for kosttilskud i forbindelse med din træning, er det en mulighed at pulveret forværrer tendensen til bumser på ryggen. Det er ikke sikkert at det er proteinpulveret som medfører bumserne på ryggen, men for nogle personer kan det være årsagen. Du kan eventuelt reducere, eller helt udelade, dit forbrug af proteinpulver i en periode.
 • Når du sveder kan det forværre dine hudproblemer
  Efter træning er det naturligt at du sveder. Din sved i sig selv medfører ikke bumser men kan gøre situationen værre, hvis du i forvejen har tendens til uren hud. Årsagen til at sved kan medføre bumser på ryggen er, at sveden kan blande sig med hudens naturlige fedtstof, og på den måde blokere for hudens porer.

Hvordan kan man behandle bumser på ryggen?

 • Brug almindelige bumsecremer
  Bumser på ryggen kan behandles med samme creme, som du benytter mod bumser i ansigtet. Du skal bare huske at følge anvisningerne på produktet.
 • Du kan eventuelt kontakte din læge
  Hvis den behandling du har benyttet ikke virker, kan den sidste mulighed være, at du tager kontakt til din læge. Her vil du enten få ordineret medicin mod bumser, eller få en henvisning til en dermatolog (en hudlæge).
 • Laserbehandling
  Laserbehandling er en metode, som helt eller delvist kan fjerne bumserne. Det er dog ikke helt billigt, og kan koste adskillige tusinde kroner.

Hvad kan du selv gøre?

 • Eksfoliér huden på ryggen 1 til 2 gange om ugen
  At eksfoliere huden vil sige at du skrubber din hud med et ru materiale som eksempelvis kan være en eksfolierende sæbe (sæbe som indeholder små slibekorn eller kerner), børste, vaskesvamp, eller vaskehandske. Når du eksfolierer huden fjerner du de døde hudceller, som kan medvirke til at øge forekomsten af bumser på ryggen. Eftersom din hud på ryggen er tykkere og mere sej end din ansigtshud, kan du ikke komme til at overeksfoliere huden på ryggen, hvis du eksfolierer den 1-2 gange om ugen. Hvis det viser sig at din hud begynder at udvise tegn på irritation efter eksfolieringen, i form af eksempelvis ømhed eller andre negative reaktioner, skal du være opmærksom på enten at ændre den måde du eksfolierier på, eller at eksfoliere færre gange om ugen.
 • Husk at vaske dig når du har svedt
  Du skal huske at tage bad, hver gang du har svedt – eksempelvis efter træning – og gerne med en anti-bakteriel sæbe som er fremstillet specielt til uren hud. Vask gerne ryggen 2 gange dagligt, men undgå at overvaske, da du ellers risikerer at forekomsten af bumser på ryggen bliver forværret.
 • Du skal huske at vaske dit tøj
  Hvis du gerne vil undgå at få bumser på ryggen, er det vigtigt, at du vasker og rengør alle tekstiler, som kan komme i kontakt med din ryg i løbet af dagen. Tekstiler vil sige alt fra dit træningstøj til undertrøjer, skjorter, T-shirts, BH’er, sengetøj etc. Årsagen til at det er vigtigt at holde dine tekstiler rene er at talg – altså hudens olie – kan aflejre sig i tekstilerne og efterfølgende blive blandet med snavs, som kan betyde at hudens porer bliver tilstoppet.

Hvordan kan Kimovi hjælpe dig mod bumser på ryggen?

I vores KIMOVI Gel med Salt og KIMOVI Creme med Salt har vi tilsat Thermal Salt og Kigelia Africana, som har en dokumenteret effekt mod bakteriedannelse og inflammation.

Kombinationen af Kigelia Africana og Thermal Salt er unik, og det er dokumenteret, at denne kombination har en effekt uden bivirkninger, der ikke kan opnås gennem andre produkter.

Med denne unikke kombination bliver bumser forebygget og behandlet i løbet af blot nogle få uger.

Indhold af JPO Marketing

Skriv din historie

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *