Atopisk eksem – 5 ting du selv kan gøre

Atopisk eksem er blandt mange også kendt som børneeksem eller atopisk dermatitis. Eksemen karakteriseres bedst som en kronisk og tilbagevendende hudbetændelse, som fører til udslæt og irritation – og gør huden tør, så det klør.

Atopisk eksem optræder ofte i perioder, og går i udbrud på forskellige områder på kroppen afhængig af alder. Typisk ses atopisk eksem hos børn i områderne bag knæ og albuer samt på ben og rundt om håndleddet. Hos voksne viser det sig oftere i områderne på hænder og fødder, på overkrop og i ansigtets øjenparti.

Symptomer på atopisk eksem

Antallet af personer, som får atopisk eksem, er gennem de seneste 30 år steget markant. Dette skyldes højst sandsynligt miljø- og livsstilændringer. Ca. 15-20% af alle børn i den vestlige verden har atopisk eksem. Tallet er 2-10% for voksne.

De typiske tegn på atopisk eksem ved babyer/børn er:

  • Huden er rød og evt. hævet
  • Væskende røde sår og kratmærker i ansigtet pga. kløe

De typiske tegn på atopisk eksem ved voksne er:

  • Tør og kløende hud (evt. hævet)
  • Skallende hud

Ved atopisk eksem kan man også opleve væskefyldte blærer. Hvis du klør på blærerne, kan de sprænge, og der vil dannes en skorpe på huden.

Behandling af atopisk eksem

I behandlingen af atopisk eksem er vigtigt at du forhindrer huden i at blive tør og at du så vidt det er muligt undgår at klø på huden. Noget der bl.a. hjælper mod dette er:

  • God og mild hygiejne. Anvend kun milde og parfumefrie produkter, som sørger for at bevare hudens naturlige olier.
  • Systematisk behandling med creme. Fugt din hud mindst to gange om dagen. Eksemens bedste ven er tør hud.
  • Tænk på dine omgivelser. Undgå de ting som du ved irriterer din hud og dermed trigger din eksem.
  • Korte bade. Tag ikke for lange bade som kan udtørre huden. Sørg også for at vandet du bader i, ikke er for varmt.
  • Tør dig grundigt efter badet. Vær forsigtig når du tørrer dig med håndklædet efter badet – og brug et rent håndklæde hver gang.

Mange har så slem eksem, at de er nødsaget til at behandle med kortisoncreme. Men denne type behandling tærer også på din hud, og har en lang række bivirkninger.

I mange tilfælde kan du holde din atopiske eksem nede, ved konstant at holde huden fugtig med creme. KIMOVI har ingen bivirkninger. Du kan både bruge KIMOVI Creme (med eller uden salt) som hovedmiddel mod eksemens symptomer, men du kan også bruge den i perioder, hvor du holder pause fra receptpligtige cremer. Til børn anbefaler vi dig at anvende KIMOVI Creme uden Salt, da salten kan svie på huden, indtil den er tørret ind.

KIMOVI Creme til atopisk eksem

KIMOVI Creme indeholder en høj fedtprocent, der tilfører huden en stor mængde fedt. Samtidig indeholder Cremen en høj koncentration af den afrikanske frugt Kigelia Africana, der virker plejende og helende samtidig med, at den aktivt hjælper huden med at genopbygges. Desuden nedsætter Kigelia Africana aktivt kløe og rødme. Kigelia Africana har antiseptiske og antiinflammatoriske egenskaber, og KIMOVI Creme er derfor også særdeles velegnet til at forebygge eller afhjælpe infektioner i atopisk eksem.

KIMOVI Creme indeholder hverken parfume, farvestoffer eller andre unødige tilsætningsstoffer, der kan irritere huden og fremkalde eksemudbrud. KIMOVI Creme påføres området med atopisk eksem efter behov og gerne flere gange dagligt. Undgå kontakt med øjnene.

Skriv din historie

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *